Sosyal Medya

Güncel

Bilim insanlarından önemli keşif: Maymunlar, hafızalarının ‘güvenilmezliğinin’ farkında

Bu güne kadar sadece insanlara özgü olduğu düşünülen ‘hatıralara güvenememe, hatırladığı şeyin gerçek olup olmadığına emin olamama’ durumunun makaklarda da görüldüğü ortaya çıktı.



Åžimdiye kadar sadece insanlara özgü olduÄŸu düşünülen ‘hatıralara güvenememe, hatırladığı ÅŸeyin gerçek olup olmadığına emin olamama’ durumunun makaklarda da görüldüğü ortaya çıktı.
 
IFL Science’da yer alan habere göre, iki Japon makağı üzerinde incelemelerde bulunan Tokyo Ãœniversitesi’nden Dr. Kentaro Miyamoto’nun çalışmaları, makakların sadece insanlar tarafından deneyimlenecek kadar uzun süre düşünülmesini gerektiren bir hafıza sürecine girdikleri yönünde bulgulara ulaÅŸtı.  
 
​Bir nesneyi hafızasından çağırarak tanımlayabilmeyi gerektiren bir teste tabi tutulan makaklara, cevaplarından ne kadar emin olduklarını seçebilecekleri bir ödül sistemi sunuldu. Makakların ilk testi zor bulduÄŸu ve tesadüfi yanıt beklentisinden biraz daha iyi sonuç verdiÄŸi kaydedilirken; 5 aylık çalışmanın ardından ise test hayvanlarının süreci anlamaya baÅŸladığı belirtildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.